in

De Evolutie van Koenigsegg

In 1994, op 22-jarige leeftijd, richtte Christian von Koenigsegg zijn eigen automerk Koenigsegg Automotive op. Het Zweedse merk zette de autowereld op zijn kop met waanzinnige cijfers en prestaties, met als resultaat meerdere records in het Guinness book of World Records.

Zo werd Koenigsegg eerste auto, de CC8S, de krachtigste productieauto ter wereld in 2002 met 655 pk. In 2005 werd het topsnelheidsrecord van de McLaren F1 verbroken met de CCR en in 2011 reed de Agera R meerdere acceleratie en decceleratie-records uit de boeken.

Het volgende grote record voor Koenigsegg kwam in 2017, toen de Agera RS de titel van snelste productieauto ter wereld behaalde. De 1.360 pk sterke hypercar verbrak het vorige record van 431 km/u van de Bugatti Veyron Super Sport met een gemiddelde snelheid van 447 km/h over twee runs en een topsnelheid van 458 km/h. Met de nieuwe Koenigsegg Jesko moet de lat nog hoger gelegd worden, 480 km/h is het doel!

Deze video toon de evolutie van de Koenigsegg-modellen en hoewel het design door de jaren heen grotendeels hetzelfde is gebleven, zijn de prestaties van de Koenigsegg-modellen sterk gestegen.

Video: De Evolutie van Koenigsegg

De Evolutie van Koenigsegg

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *