in

De Evolutie van Koenigsegg

In 1994, op 22-jarige leeftijd, richtte Christian von Koenigsegg zijn eigen automerk Koenigsegg Automotive op. Het Zweedse merk zette de autowereld op zijn kop met waanzinnige cijfers en prestaties, met als resultaat meerdere records in het Guinness book of World Records.

Zo werd Koenigsegg eerste auto, de CC8S, de krachtigste productieauto ter wereld in 2002 met 655 pk. In 2005 werd het topsnelheidsrecord van de McLaren F1 verbroken met de CCR en in 2011 reed de Agera R meerdere acceleratie en decceleratie-records uit de boeken.

Het volgende grote record voor Koenigsegg kwam in 2017, toen de Agera RS de titel van snelste productieauto ter wereld behaalde. De 1.360 pk sterke hypercar verbrak het vorige record van 431 km/u van de Bugatti Veyron Super Sport met een gemiddelde snelheid van 447 km/h over twee runs en een topsnelheid van 458 km/h. Met de nieuwe Koenigsegg Jesko moet de lat nog hoger gelegd worden, 480 km/h is het doel!

Deze video toon de evolutie van de Koenigsegg-modellen en hoewel het design door de jaren heen grotendeels hetzelfde is gebleven, zijn de prestaties van de Koenigsegg-modellen sterk gestegen.

Video: De Evolutie van Koenigsegg

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

E30 M3 met F80 M3 zescilinder

Deze E30 M3 heeft de zescilinder van een F80 M3

Porsche Type 64

Chris Harris test de Porsche Type 64