in

De Evolutie van McLaren

Van oorsprong is McLaren natuurlijk een raceteam, opgericht door de Nieuw-Zeelander Bruce McLaren. In 1970 verscheen het eerste prototype voor op straat, de M6GT, maar dit project stopte toen de oprichter in datzelfde jaar overleed tijdens een Can-Am test op Goodwood.

Het duurde tot 1993 voordat McLaren op de proppen kwam met haar eerste echte straatauto, de F1. Van de F1 verschenen ook nog de F1 LM en de F1 GT waarna het tot 2012 stil bleef qua nieuwe modellen. Met de komst van de Mp4-12C introduceerde McLaren zichzelf als echte autofabrikant, want sindsdien verschenen er ieder jaar nieuwe straatauto’s.

Cars Evolution heeft een vijf minuten durende animatie gemaakt over de straatauto’s van McLaren en de video biedt een aantal interessante feiten over enkele modellen en zelfs een paar details over de legendarische Bruce McLaren zelf. De video behandelt de auto’s van 1970 tot 2018, dus alle modellen van de M6GT tot aan de Senna zijn inbegrepen.

Video: De Evolutie van McLaren

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Lamborghini Huracan Super Trofeo Hillclimb

Lambroghini Huracán Super Trofeo op een Italiaanse bergpas

Camaro breekt glazen deur

Camaro is zo luid dat glazen deur kapot springt