in

Jay Leno’s Garage – McLaren F1

Jay Leno is in het bezit van een 1994 McLaren F1 en in deze aflevering van Jay Leno’s Garage neemt Jay ons mee voor een ritje in deze bijzondere hypercar. De McLaren F1 werd tussen 1992 en 1998 geproduceerd, in totaal rolden er 64 F1’s van de band. Achterin ligt een krachtige 6.1-liter BMW V12 motor die maar liefst 627 pk levert. Enorm veel vermogen voor een hypercar van 20 jaar oud, het is dan ook niet raar dat het de snelste productieauto van de wereld was met een geclaimde topsnelheid van 391 km/h.

De hoge topsnelheid en indrukwekkende acceleratiecijfers werden mede mogelijk gemaakt door een bijzonder laag gewicht van 1125 kg, dit terwijl de McLaren F1 toch van gemakken als airconditioning, elektrische ramen en Kenwood stereo-installatie is voorzien. De McLaren F1 is zo licht vanwege de complete carbon fiber versterkte kunststof (CRFP) monocoque chassisstructuur, in combinatie met andere lichtgewicht materialen als aluminium en magnesium.

De McLaren F1 was zijn tijd ver vooruit, maar was wel een hardcore hypercar. Schakelen gaat door middel van een handmatige zes-bak, er is geen ABS, geen tractioncontrol en uiteraard geen ESP. Tijd om de video van Jay Leno’s Garage te bekijken en die vind je hieronder.

Video: Jay Leno’s Garage – McLaren F1

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De nieuwe 991 Porsche 911 GT3

De nieuwe 991 Porsche 911 GT3

Sleutels opgesloten in je Koenigsegg?

Sleutels opgesloten in je Koenigsegg?