in

De Ferrari SF90 Stradale van design tot productie

Mocht je ooit een autofabriek hebben bezocht dan weet je dat alle electronica ingeleverd moet worden zodat er geen stiekeme opnames gemaakt kunnen worden van het productieproces.

Ferrari laat in deze video de fabriek van Maranello zien, waar de meest geavanceerde productietechnieken en de meest bekwame ambachtslieden samenkomen om de nieuwe SF90 Stradale te creëeren.

De SF90 Stradale is een auto die je in elk opzicht een geavanceerde hypercar kunt noemen. Dacht je dat de 3,9-liter grote V8 die in de recent onthulde F8 Tributo de krachtigste achtcilinder van het merk ooit was, dan heb je het mis? Deze SF90 Stradale heeft namelijk een doorontwikkelde en opgeboorde versie van die achtcilinder aan boord die 780 pk en 800 Nm uit zijn inhoud van 4 liter perst. Daar blijft het niet bij, de SF90 krijgt namelijk ondersteuning van niet één, niet twee, maar drie elektromotoren. Het gecombineerde vermogen ligt op 1.000 pk, al is dat alleen beschikbaar in de heftige Qualify-modus.

Video: De Ferrari SF90 Stradale van design tot productie

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

EKanooRacings-McLaren-720S

EKanoo Racing McLaren 720S zet een nieuw record op de 1/4 mijl

Dodge-Viper-haalt-400-kmh

Deze Dodge Viper haalt meer dan 400 km/u