in

Mick Schumacher test Ferrari F8 Tributo

Mick Schumacher maakt sinds dit jaar onderdeel uit van de Ferrari Driver Academy, het opleidingsprogramma van het Formule 1-team. Dit houdt in dat Ferrari de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher ondersteunt op weg naar de konigsklasse, en daar staat tegenover dat Schumacher Junior wat promotiewerk moet verrichten voor de Italiaanse fabrikant. Een win-winsituatie voor beide partijen.

In onderstaande video zien we Mick achter het stuur van de nieuwe F8 Tributo, de 720 pk sterke opvolger van de 488 GTB. De 20-jarige Duitser vertelt hoe de supercar bijna net zo scherp voelt als zijn raceauto en haalt wat herinneringen op van toen hij jong was en naar zijn vader zat te kijken. Woorden waar de marketingafdeling van zal smullen.

Dat Mick de Formule 1 gaat halen staat voor ons vast, al is het maar vanwege zijn promotionele waarde. Daar kan Ferrari niet omheen, ze lieten hem niet voor niets rijden in de F2004 van zijn vader in het voorprogramma van de Duitse Grand Prix.

Of Mick over net zoveel talent beschikt als zijn vader is nog de vraag. Hij heeft een Formule 3-titel op zak maar dit jaar eindige hij als 12e in de Formule 2. Terwijl hij toch reed voor het Prema Powerteam, waarmee Nyck de Vries vorig jaar 4e werd in de eindstand.

Video: Mick Schumacher test Ferrari F8 Tributo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Tesla Model S Nürburgring

Tesla Model S ‘Plaid’ keer terug naar de Nürburgring

Ken Block in actie tijdens RallyLegend met de 'Cossie V2'

Ken Block in actie tijdens Rally Legend met de ‘Cossie V2’