in

Mick Schumacher test Ferrari F8 Tributo

Mick Schumacher maakt sinds dit jaar onderdeel uit van de Ferrari Driver Academy, het opleidingsprogramma van het Formule 1-team. Dit houdt in dat Ferrari de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher ondersteunt op weg naar de konigsklasse, en daar staat tegenover dat Schumacher Junior wat promotiewerk moet verrichten voor de Italiaanse fabrikant. Een win-winsituatie voor beide partijen.

In onderstaande video zien we Mick achter het stuur van de nieuwe F8 Tributo, de 720 pk sterke opvolger van de 488 GTB. De 20-jarige Duitser vertelt hoe de supercar bijna net zo scherp voelt als zijn raceauto en haalt wat herinneringen op van toen hij jong was en naar zijn vader zat te kijken. Woorden waar de marketingafdeling van zal smullen.

Dat Mick de Formule 1 gaat halen staat voor ons vast, al is het maar vanwege zijn promotionele waarde. Daar kan Ferrari niet omheen, ze lieten hem niet voor niets rijden in de F2004 van zijn vader in het voorprogramma van de Duitse Grand Prix.

Of Mick over net zoveel talent beschikt als zijn vader is nog de vraag. Hij heeft een Formule 3-titel op zak maar dit jaar eindige hij als 12e in de Formule 2. Terwijl hij toch reed voor het Prema Powerteam, waarmee Nyck de Vries vorig jaar 4e werd in de eindstand.

Video: Mick Schumacher test Ferrari F8 Tributo

Mick Schumacher test Ferrari F8 Tributo

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *