in

Mick Schumacher in de Ferrari F2004 van zijn pa

Mick Schumacher reed op zaterdag een aantal ronden in de Ferrari F2004 waarmee zijn vader z’n zevende wereldtitel behaalde. De 20-jarige coureur is opgenomen in de Ferrari Driver Academy en is momenteel actief in de Formule 2, waar hij de veertiende plaats bezet in het kampioenschap.

Voor deze speciale demonstratie liet Mick een nieuwe helm spuiten, met aan de ene zijde zijn eigen ontwerp en aan de andere zijde het ontwerp van zijn vader. Michael Schumacher won met de zeer dominante Ferrari F2004 maar liefst dertien races en verzekerde zich in de Grand Prix van België al van zijn zevende en laatste wereldtitel. Ook de Duitse Grand Prix werd gewonnen door de ‘rekordmeister’.

De F2004 beschikte over een ruim 900 pk sterke 3.0-liter atmosferische V10-motor. Tegenover persbureau Reuters verklaarde Mick: “Het is geweldig dat ik de kans kreeg om met de V10-motor te rijden. Het is heel speciaal om te voelen hoe deze motor werkt en te horen hoe hij klinkt.”

Deze demonstratie zal de Ferrari-fans ongetwijfeld hebben doen verlangen naar vervolgen tijden, helemaal na de dramatisch verlopen kwalificatie voor de Grote Prijs van Duitsland.

Video: Mick Schumacher in de Ferrari F2004 van zijn pa

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lewis en Valtteri blikken terug op 10 jaar Mercedes-AMG F1

Lewis en Valtteri blikken terug op 10 jaar Mercedes-AMG F1

Christian Horner reageert op formidabele zege

Christian Horner reageert op formidabele zege Max Verstappen