in

De Gunther Werks 400R is sneller dan een 991 GT3

Gunther Werks gaat officieel concurreren met Singer, Kaege, Workshop 5001 en al die andere merken die in de wereld zitten van luchtgekoelde Porsche restomods. Een lucrative business waarin bedragen van een half miljoen tot dik 1 miljoen geen uitzondering zijn.

De eerste van 25 exemplaren 400R’s is gereed en Gunther Werks claimt dat dit productiemodel nog beter is dan het prototype, welke Matt Farah drie jaar geleden testte. Logisch dus dat Farah nogmaals werd uitgenodigd om deze olijfgroene klantenauto te testen.

De Gunther Werks 400R moet de beste Porsche 993 worden op de markt. Vrijwel alles is veranderd aan de 400R, van de verbrede koolstofvezel carrosserie, tot aan de Rothsport Racing 4,0-liter flat-six met 430 pk en 484 Nm koppel. In de cabine glimt het koolstofvezel je overal tegemoet in combinatie met stijlvolle bruine bekleding. Alles is schitterend afgewerkt en als je bedenkt dat de motor alleen al 250.000 dollar kost, is het niet raar dat de complete auto het dubbele kost.

Dankzij alle gewichtsbesparing weegt deze 400R slechts 1.134 kg en met die Rothsport-racemotor achterin is het niet verwonderlijk dat deze 993 sneller is dan een 991 GT3.

Video: Gunther Werks 400R Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ford SUV ramt opzettelijk sedan van de weg

Ford SUV ramt opzettelijk sedan van de weg

Richard Hammond geeft commentaar op auto’s van YouTubers

Richard Hammond geeft commentaar op auto’s van YouTubers