in

De inhaalrace van Max Verstappen op Spa

Voormalig Formule 1-coureur Anthony Davidson heeft voor Sky Sports een analyse gemaakt van Max Verstappen’s inhaalrace op Spa-Francorchamps.

De Nederlander vertrok vanaf een achttiende positie in de Belgische Ardennen maar lag na twee ronden al in de top 10. De goede start van Max werd door de vele duizenden fans gesteund met luid gejuich, maar tijdens zijn  gewaagde inhaalactie buitenom in Blanchimont hield iedereen zijn adem even in. Een dag eerder was Daniel de Jong op dezelfde plek er hard afgegaan tijdens een GP2-race maar Verstappen liet zijn Toro Rosso naast de Sauber van Felipe Nasr staan en won wederom een plekje.

In de allerlaatste ronde probeerde Verstappen nog de zevende plek van Kimi Raikkonen af te pakken, aan het einde van Kemmel Straight remde hij de Ferrari-coureur uit maar omdat Massa voor hem in de weg zat kon hij de manoeuvre niet afmaken. Uiteindelijk was een achtste plek het eindresultaat en dat is natuurlijk een prima klassering als je van zover moet komen.

Hieronder de analyse van Anthony Davidson die sommige manoeuvres zelfs beangstigend vind.

Video: Inhaalrace van Max Verstappen op Spa

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW M4 GTS Nurburgring

BMW M4 GTS opnieuw gespot op de Nürburgring

Audi kegelt BMW E30 aan de kant

Audi TT doet aan kegelen op de Nordschleife