in

De keer dat Colin McRae een Jordan F1 testte

Het is altijd bijzonder als coureurs uit verschillende disciplines wisselen van auto of motor. In 1996 wisselde Formule 1 icoon Martin Brundle en 1995 World Rally Champion Colin McRae van zitje op het circuit van Silverstone.

Het is nogal een verschil om in een Formule 1 auto over een circuit te rijden of in een Rally auto, dus neemt Martin de rallykampioen mee voor een instructieronde over racelijnen, rempunten en grip. Vervolgens laat Colin McRae zien hoe hij het circuit zou afleggen in zijn Subaru Impreza 555, dwars en met een flink rookgordijn achter zich.

Dan is het tijd voor de ruil, Colin McRae stapt in de Jordan 196 voor een aantal ronden op Silverstone. Hij weet de auto op het asfalt te houden maar kan niet voorkomen dat hij één keer achterstevoren staat, iets te vroeg op het gas gegaan. Vervolgens neemt Brundle plaats in de Impreza 555 van McRae voor een stage op gravel. Brundle gaat gelijk voluit en laat McRae zien dat hij zich snel aanpast, de kampioen van 1995 lacht wat ongemakkelijk en is er duidelijk niet helemaal gerust op.

Video: De keer dat Colin McRae een Jordan F1 testte

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Smart denkt groot maar blijft klein

Smart denkt groot maar blijft klein

Dit jochie parkeert zijn kart als een baas

Dit jochie parkeert zijn kart als een baas