in

De Kimera EVO37 getest op de Col de la Madeleine

Henry Catchpole is een absolute rallyfan, dus rijden in de Kimera EVO037 Restomod is een droom die uitkomt voor hem. Tel daarbij op een paar fantastische bergwegen, een circuit en een Martini-kleurstelling en zijn dag kon niet meer stuk. Gelukkig voor ons heeft hij alles vastgelegd in onderstaande review.

De Kimera EVO37 is het geesteskind van Luca Betti en combineert het uiterlijk en de lay-out van de Lancia 037 met een motor die is geïnspireerd op de krachtbron uit de Lancia Delta S4. De verbazingwekkende 2,1-liter viercilindermotor is zowel supercharged als turbocharged en gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak. Hij is ontwikkeld door Italtecnica in Turijn en levert een maximum vermogen van 510 pk en 600 Nm koppel. Dat is behoorlijk wat in een auto die minder dan 1100 kg weegt.

Zoals bij de de restomods van Singer, Alfaholics en LCE Performance, is de Kimera een zeer analoge rijervaring. Wat de EVO37 onderscheidt van andere restomods, is zijn zeer uitgesproken rallykarakter. Dat zie je aan de dubbele Ohlins-dempers en wishbone ophanging aan de achterkant, maar voel je aan de manier waarop hij hobbels absorbeert en bochten aanpakt, aldus Henry.

In de film van Henry Catchpole ontdekken we de geschiedenis van het nog jonge Kimera als de ontwikkeling van de EVO37. Daarna neemt hij een prototype mee de prachtige Col de la Madeleine op om de auto op de weg te rijden. Vervolgens brengt hij in Turijn een bezoek aan Italtecnica waar de motor wordt gebouwd, waarna hij we naar een circuit gaat om Kimera’s ontwikkelingsauto te testen met een kortere bakverhouding en meer vermogen.

Video: De Kimera EVO37 getest op de Col de la Madeleine

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Ferrari 296 GTB bereidt zich voor op Nürburgring lap

Ferrari 296 GTB bereidt zich voor op Nürburgring lap

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato flaneert door Milaan

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato flaneert door Milaan