in

De Lamborghini Diablo SV is nog altijd een droomauto

Als je in de jaren ’90 opgroeide als autoliefhebber, dan is de kans groot dat de Lamborghini Diablo SV één van je droomauto’s was. Samen met de F40 / F50 waarschijnlijk.

Henry Catchpole was 14 jaar oud toen de Diablo SV uitkwam, en onlangs kreeg hij eindelijk de kans om met de ‘poster car’ te rijden. Hoewel Henry een lange kerel is, vond hij de zitpositie niet eens zo slecht, net als de rijeigenschappen. Je zou misschien verwachten dat de Lamborghini Diablo SV een handvol is en zwaar om te bedienen, maar niets is minder waar.

De 5,7-liter V12 stuurt 510 pk naar de achterwielen, met voldoende koppel bij laag toerental dat plaats maakt voor een harde duw in de rug als de twaalfcilinder doortrekt naar 7500 tpm. Met een gewicht van 1.570 kg is de Super Veloce niet echt superlicht, maar dat is eigenlijk bij alle Lamborghini’s het geval. Nul tot honderd kan in 4 seconden geklokt worden en de topsnelheid van de Diablo SV bedraagt 328 km/h.

De gewichtsverdeling is met 41/59 niet optimaal en volgens Henry voel je dat de Diablo SV veel gewicht achterin heeft. Desondanks is hij redelijk makkelijk op te vangen als de kont begint te glijden. Dat heeft wellicht ook te maken met de enorme 335 mm brede achterbanden.

Het oude gezegde “Don’t meet your heroes” kan op veel dingen van toepassing zijn, maar dat is volgens Henry niet het geval met de Diablo SV. De rijtest met zijn droomauto zie je hieronder.

Video: Lamborghini Diablo SV Rijtest

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Slammed Toyota Century

De Toyota Century Limousine is ontzettend cool

Duitser racet met Lamborghini Gallardo in autocross

Duitser racet met Lamborghini Gallardo in autocross