in

De McLaren 570GT is comfortabeler en heeft meer bagageruimte

McLaren heeft haar nieuwste auto onthuld in het door hun genoemde ‘Sports Series’ segment, de 570GT is een zachtere versie van de 570S met extra bagageruimte. Speciaal voor de consument die veel kilometers wil maken in een supercar met middenmotor.

De McLaren 570GT is beduidend zachter afgesteld dan de 570S, de vering is 15 procent minder stijf aan de voorzijde en 10 procent minder aan de achterzijde. Daarnaast krijgt de 570GT een extra kofferbak, een glazen paneel achter de stoelen geeft toegang tot 220 liter opslagruimte. Tel daarbij op de 150 liter kofferbakruimte voorin en je zit op een acceptabele 370 liter.

Om voor nog meer comfort te zorgen produceert de uitlaat minder decibellen, rolt de McLaren op extra stille Pirelli P Zero’s en zijn er zogenaamde soft-close-portieren. Het interieur is iets luxer uitgerust met elektrisch in te stellen hoofdsteunen, elektrisch verstelbare stuurkolom, panoramadak, een beter audiosysteem en parkeersensoren.

De 3.8-liter Twin Turbo V8-motor is exact hetzelfde gebleven, goed voor 570 pk en 600 Nm koppel. De sprint naar 100 km/h neemt 3.4 seconden in beslag, 0,2 seconden langzamer dan de 570S. Niet dat iemand daar ook maar van wakker ligt. Mocht je volgende week naar de Autosalon van Genève gaan dan kun je de McLaren 570GT daar aanschouwen, anders kun je hieronder een video van EVO TV bekijken waarin de nieuwe ‘Mac’ onder de loep genomen wordt.

Video: McLaren 570GT onder de loep genomen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Top 10 Closest Finishes in IndyCar

Top 10 Closest Finishes in IndyCar

Formule 1 2016 Barcelona Test

Formule 1 2016 – Barcelona Test 3 Highlights