in

De Minotto is een Nederlandse Barchetta met Ferrari V12

Minotto is een nieuw Nederlands automerk, opgericht door Hans Teijgeler. Je hoeft slechts één blik op de auto werpen en het is duidelijk waar Hans zijn inspiratie vandaan heeft gehaald, de Barchetta’s van Ferrari uit de jaren ’50.

Het doel van Hans was om de magie van deze iconen te verwerken in een moderne Barchetta. Een auto waar lange Nederlanders moeiteloos inpassen, die gebouwd is volgens de nieuwste technologie. Het resultaat is deze Minotto, een Italiaans klinkende verbastering van “mijn auto”.

De basis van de Minotto wordt gevormd door een stalen buizenframe met daaromheen een volledig koolstofvezel carrosserie. Op diverse plaatsen is gebruik gemaakt van aluminium honingraatmaterialen en dit heeft bijgedragen aan een bijzonder laag gewicht: 985 kg droog.

Voorin ligt een bijna 600 pk sterke 6.0-liter V12-motor van Ferrari, gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak met 6 versnellingen en een limited slip differentieel. De Minotto heeft een 50-50 gewichtsverdeling, instelbare schokdempers en onafhankelijk ophanging rondom. Elektronische hulpmiddelen ontbreken in de auto; “No electronic nannies to spoil the fun. It is YOU who is driving.”

Werner Budding test in deze video het allereerste exemplaar, die een prijskaartje heeft van €250.000 ex belastingen.

Video: Minotto Review

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

De Minotto is een Nederlandse Barchetta met Ferrari V12

Reageer op deze video