in

De naar verluidt 444 pk sterke BMW M2 CS is gespot

De nieuwe BMW M2 CS is door spotter Automotive Mike gefilmd op de Nürburgring en de wegen rondom het beroemde circuit. De M2 CS zal waarschijnlijk in november debuteren op de Los Angeles Auto Show en is nog een stapje extremer dan de M2 Competition.

De M2 CS heeft een agressieve voorkant met grote luchtinlaten in de bumper en een opvallend ontwerp op de hoeken. Er is ook een nieuwe motorkap met een prominente uitstulping voor de nog krachtigere versie van de S55 twin-turbo 3.0-liter zes-in-lijn. De motor zou volgens geruchten 444 pk krijgen, wat een toename is van 10% in vergelijking met de M2 Competition. De krachtbron wordt aangesloten op een handgeschakelde zesversnellingsbak of een zeventraps automaat, voor ieder wat wils dus.

BMW is van plan adaptieve M-ophanging en een M-uitlaatsysteem als standaarduitrusting te installeren, eventueel met optionele koolstof-keramische remmen achter de 19-inch wielen. Het interieur van de CS is niet zichtbaar in deze video, maar eerdere spionagefoto’s lieten beklede kuipstoelen zien en een dik, met Alcantara bekleed stuurwiel.

Er wordt gezegd dat de productie gelimiteerd wordt op slechts 2.200 exemplaren. Prijzen zijn nog niet bekend, maar verwacht wordt ergens in de buurt van de 120.000 euro, wat de M2 CS duurder maakt dan een M4. Het extra geld dat BMW klanten in rekening gaat brengen ten opzichte van de M2 Competition, heeft ook iets te maken met het dieet waarop de CS is gezet. De motorkap, splitter, het dak, de spiegelkappen, de achterspoiler en de diffuser zijn gemaakt van carbon fiber.

Video: BMW M2 CS gespot

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Jay Leno's Garage - 1986 Lancia Delta S4

Jay Leno’s Garage – 1986 Lancia Delta S4

G63 AMG en Porsche Cayenne Turbo houden een Tug of War

G63 AMG en Cayenne Turbo houden een Tug of War