in

De nieuwe BMW M3 Touring getest

Een auto die er goed uitziet, goede performance heeft en ook nog eens praktisch is. Dat soort auto’s zijn zeldzaam, maar de nieuwe BMW M3 Touring voldoet volgens Rory Reid aan alle eisen. Met de nieuwe M3 Touring gaat BMW de strijd aan met Audi en Mercedes. 

De kern van de BMW M3 Touring is een krachtige 3.0-liter M TwinPower Turbo zes-in-lijn motor, die een vermogen heeft van 510 pk en een koppel dat de 650 Nm overschrijdt. De zescilinder is gekoppeld aan een 8-traps M Steptronic-transmissie met Drivelogic, waardoor een acceleratie van 0 naar 100 km/u in minder dan 4 seconden mogelijk is.

Het exterieurdesign van de M3 Touring ademt de iconische M-esthetiek, met zijn agressieve voorbumper, grote luchtinlaten en de inmiddels beruchte nieren. De dakrails en de ruime kofferruimte benadrukken echter dat dit model meer te bieden heeft dan enkel snelheid; het biedt ook functionaliteit en flexibiliteit voor dagelijks gebruik. Aan de achterkant onderstrepen de quad-uitlaten nog maar eens dat dit niet zomaar een 3-serie Touring is.

Op het gebied van rijprestaties belooft de M3 Touring niets minder dan een opwindende rijervaring, met een adaptief M-onderstel, M xDrive vierwielaandrijving en een Active M Differential die zorgen voor de best mogelijk grip en stabiliteit onder alle rijomstandigheden. De BMW beschikt over verschillende rijmodi, waaronder de nieuwe M Drift Analyzer, die bestuurders in staat stelt hun driftvaardigheden op een veilige en gecontroleerde manier te verbeteren.

Met een gewicht van 1.865 kg is de M3 Touring iets zwaarder dan zijn naaste concurrent, de Audi RS4 die 1.745 kg weegt. De BMW is echter wel lichter dan de C63 S E Performance van Mercedes-AMG, die maar liefst 2.100 kg weegt.

Of de langverwachte BMW M3 Touring voldoet aan de verwachtingen, gaat presentator Rory Reid in onderstaande rijtest uitzoeken. Het lijkt in ieder geval de ultieme auto voor wie geen compromissen wil sluiten tussen prestaties en praktisch gebruik.

Wil je meer video’s zien van dit model, bekijk dan de pagina met M3 Touring video’s.

Video: De nieuwe BMW M3 Touring review!

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Reageer op deze video

Bestuurder crasht Mégane RS

Bestuurder crasht Mégane RS, geeft hem op als gestolen

Politie achtervolgt plofkrakers in Audi RS3

Politie achtervolgt plofkrakers in Audi RS3