in

Mercedes-AMG C63 S E Performance Review

Toen eerder dit jaar de nieuwe Mercedes-AMG C63 S E Performance werd aangekondigd, waren velen geschokt. De krachtige V8-motoren die de auto typeerden, eerst atmosferische en later met turbochargers, werd vervangen door een viercilinder hybride-aandrijflijn. Dit past toch niet bij de bekendste muscle car van AMG?

De 2,0-liter viercilinder turbomotor die onder de motorkap huist van de nieuwe Mercedes-AMG C63 S E Performance is een knap staaltje techniek. Met 479 pk is het de krachtigste viercilinder ooit gemonteerd in een productieauto. Daarnaast is er ook nog een 201 pk sterke elektromotor die het vermogen rechtstreeks op de achterwielen levert, wat betekent dat de nieuwe C63 S een gecombineerd vermogen heeft van 680 pk en 1.020 Nm koppel. Al die elektrotechnologie zorgt er echter voor dat hij flink zwaarder wordt, de nieuwe AMG weegt maar liefst 2,1 ton.

Naast de nieuwe aandrijflijn zijn er ook een aantal ontwerpwijzigingen, waaronder een nieuwe voorbumper die is uitgerust met enorme luchtinlaten, samen met een gewijzigde motorkap met extra luchtsleuven. De aanpassingen worden ook aan de achterkant voortgezet, met een nieuwe achterbumper in combinatie met een diffuser. Er is ook een kofferbakspoiler, gekoppeld aan de optie om carbon fiber toe te voegen, mocht je dat willen.

Er valt niet te ontkennen dat de C63 S E Performance een bloedsnelle auto is. Maar hij is ook groot, zwaar en karakterloos. Is presentator Rory Reid onder de indruk van de nieuwe AMG? Je ziet het hieronder.

Video: Mercedes-AMG C63 S E Performance Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mazda Cosmo 6-rotor

Mazda Cosmo met 6-rotor laat zich horen in Japan

De eerste straight piped 918 Spyder is ongelooflijk luid!

De eerste straight piped 918 Spyder is ongelooflijk luid!