in

De nieuwe BMW M4 DTM

Met de naamsverandering van de M3 Coupe naar M4 komt er niet alleen nieuw model voor BMW maar ook een nieuwe raceauto. De BMW M3 DTM wordt naar twee seizoenen, waarin één rijderstitel en één constructeurstitel werd behaald, vervangen door de M4 DTM.

Deze week wordt er drie dagen getest door de teams op het circuit van Hockenheim. Per team mag er maar één auto ingezet worden, waardoor coureurs dus soms in de auto van hun teamgenoot rijden. De BMW M4 DTM voert tot nu toe de tijdentabel aan, Marco Wittman wist tweemaal de snelste tijd te rijden en was ruim anderhalve seconden sneller dan de pole position tijd van vorig jaar. De talentvolle Duitser bleef regerend kampioen Mike Rockenfeller in de Audi RS5 DTM meer dan een halve seconde voor.

In  onderstaande video presenteert BMW de nieuwe M4 DTM voor komend seizoen. Later deze week meer beelden van de eerste collectieve DTM test.

Video – De nieuwe BMW M4 DTM

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Track Battle: M3 CSL vs M235i

Track Battle: M3 CSL vs M235i

Gast sloopt zijn nieuwe BMW M3

Gast sloopt zijn nieuwe BMW M3