in

De nieuwe Corvette Z06 krijgt 670 pk

De nieuwe Chevrolet Corvette Z06 werd al enige tijd gespot op de Nürburgring en gisteravond heeft de supercar het camouflagepakket van zich afgeschud. Dit is de 2022 Corvette Z06 met de krachtigste, atmosferische V8-motor ooit gemaakt.

De nieuwe LT6-motor is afgeleid van de krachtbron die sinds 2019 de C8.R-raceauto’s aandrijft. De endurance racerij hielp de ingenieurs om de prestaties en duurzaamheid van de motor te verfijnen voor de Z06. De 5.5-liter V8-motor met platte krukas levert 670 pk bij 8.400 tpm en 623 Nm bij 6.300 tpm. Dat is 20 pk meer dan de vorige generatie Z06, die een 6.2-liter V8 had mét supercharger.

Een lichtgewicht, flat-plane krukas stelt de motor in staat om hoge toerentallen te draaien en zorgt voor een heerlijk gejank uit de vier uitlaatpijpen. Ongekend voor een Corvette, die vroeger toch bekend stond om zijn diepe brul. De nieuwe LT6 is gekoppeld aan een achttraps automaat met een kortere bakverhoudingen dan die van de reguliere Corvette.

Naast de nieuwe krachtbron heeft Chevrolet natuurlijk ook het koetswerk aangepast, wat de Z06 bijna 10cm breder maakt. Met het optionele Z07 Pack krijgt de Corvette flink wat extra spoilerwerk, koolstofkeramische remmen van Brembo en Michelin Pilot Sport Cup 2  ZP-banden.

Video: Nieuwe Chevrolet Corvette Z06

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Pierre Gasly doet oude Senna-video na in Honda NSX

Pierre Gasly doet oude Senna-video na in Honda NSX

BMW en Skoda-bestuurder strijden op de A28 om plekje

BMW en Skoda-bestuurder ruziën op de A28 om plekje