in

Nieuwe Corvette C8 Z06 gespot op de Nürburgring

We zitten al een tijdje te wachten op de komst van de Z06-versie van de nieuwe Corvette C8. Hoewel Chevrolet zijn best heeft gedaan om de testwerkzaamheden van de Z06 zo geheim mogelijk te houden, is een handvol prototypes op film vastgelegd bij de Nürburgring.

De nieuwe Corvette Z06 wordt aangedreven door een in het midden gemonteerde 5,5-liter V8-motor met een zogenaamde ‘flat-plane’ krukas. Volgens geruchten zal de achtcilinder ongeveer 617 pk en 651 Nm zal produceren. Het is een hoogtoerige motor en zoals je in deze video kunt horen klinkt hij heel anders dan de standaard 6,2-liter V8 van de Corvette Stingray.

Naast een aangepaste V8 zal de nieuwe Z06 ook een magnesium-transmissiebehuizing hebben om gewicht te besparen. Verder zien we aan de voorkant een grotere splitter met canards en grote luchtinlaten. Aan de achterzijde zien we de bekende vier centraal geplaatste uitlaten. De vleugel op de kont van de auto zal waarschijnlijk een optie zijn, want er zijn ook prototypes gespot zonder vleugel.

De langverwachte Chevrolet Corvette C8 Z06 zal naar verwachting in de herfst onthuld worden en in 2022 in de verkoop gaan.

Video: Nieuwe Corvette C8 Z06 gespot op de Nürburgring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Man vergeet dat Porsche 917 in versnelling staat tijdens starten

Man vergeet dat Porsche 917 in versnelling staat tijdens starten

Op de Rollenbank - Opel Vectra 3.2 V6

Op de Rollenbank – Opel Vectra 3.2 V6