in

Van Stokkum test de nieuwe Corvette C8

De nieuwe Chevrolet Corvette C8 is officieel nog niet leverbaar in Nederland. Pas eind 2021 verschijnen de eerste exemplaren bij de dealer, maar via grijze import zijn er al een stuk of 3 naar Nederland verscheept. Sjoerd van Stokkum wist een sleutel te bemachtigen en gaat in deze video op pad met de eerste Corvette met middenmotor.

We hebben het afgelopen jaar diverse video’s van de nieuwe Corvette C8 geplaatst. Tot dusver waren de Amerikanen razend enthousiast over de 495 pk sterke Vette, die in slechts 3.0 seconden 100 km/h weet aan te tikken. Dat heeft grotendeels te maken met de prijs. In de USA kost deze supercar slechts 60.000 dollar, maar in Nederland 250.000 euro. Een enorm prijsverschil en voor zo’n enorme smak geld ga je toch iets anders naar een auto kijken.

Zal Sjoerd van Stokkum de nieuwe Corvette C8 compleet afkraken, of vindt hij de Amerikaan toch wel te pruimen. Je ziet het in onderstaande rijtest.

Video: Van Stokkum test de nieuwe Corvette C8

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dief steelt 6x6 Ford Super Duty en slaat op de vlucht

Dief steelt 6×6 Ford Super Duty en slaat op de vlucht

Nissan GT-R zet zichzelf in brand na iets te veel revven

Nissan GT-R zet zichzelf in brand na iets te veel revven