in

De nieuwe Formule E-auto’s in actie op Circuit Ricardo Tormo

De teams in het Formule E-kampioenschap kwamen vorige week in actie tijdens een driedaagse testsessie op Circuit Ricardo Tormo in Valencia. Het was de eerste keer dat de fabrikanten gezamenlijk in actie kwamen met de nieuwe Gen 2-bolides.

BMW eindigde alle drie de testdagen bovenaan de tijdenlijst, met da Costa die op de tweede testdag de snelste tijd van de week reed, 1:16.977. De nieuwe bolides zijn veel sneller, 5 seconden ten opzichte van vorige jaar, en dankzij een verbeterde batterij kunnen de races van 45 minuten in één ruk uitgereden worden zonder van auto te wisselen.

Aankomend seizoen zijn er naast BMW ook fabrikanten als Audi, Jaguar, Nissan, NIO en Citroën actief in het elektrische kampioenschap. Mercedes-Benz en Porsche treden volgend seizoen toe tot Formule E, wat aangeeft dat de klasse enorm populair is bij fabrikanten.

In onderstaande video zien we de nieuwe Gen 2-bolides in actie, het geluid is en blijft ruk maar de auto’s zien er wel veel beter uit dan de afgelopen 4 jaar. De eerste race van seizoen 2018/2019 vindt plaats in Saudi-Arabië op 15 december.

Video: Nieuwe Formule E-auto’s in actie

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Auto rijdt door rood en botst op tram

Auto rijdt door rood en knalt op tram in Amsterdam

Alfa Romeo Sprint 1600 Hillclimb

Alfa Romeo Sprint voorziet Oberhallau Hillclimb van prachtige soundtrack