in

De nieuwe Formule E-auto’s in actie op Circuit Ricardo Tormo

De teams in het Formule E-kampioenschap kwamen vorige week in actie tijdens een driedaagse testsessie op Circuit Ricardo Tormo in Valencia. Het was de eerste keer dat de fabrikanten gezamenlijk in actie kwamen met de nieuwe Gen 2-bolides.

BMW eindigde alle drie de testdagen bovenaan de tijdenlijst, met da Costa die op de tweede testdag de snelste tijd van de week reed, 1:16.977. De nieuwe bolides zijn veel sneller, 5 seconden ten opzichte van vorige jaar, en dankzij een verbeterde batterij kunnen de races van 45 minuten in één ruk uitgereden worden zonder van auto te wisselen.

Aankomend seizoen zijn er naast BMW ook fabrikanten als Audi, Jaguar, Nissan, NIO en Citroën actief in het elektrische kampioenschap. Mercedes-Benz en Porsche treden volgend seizoen toe tot Formule E, wat aangeeft dat de klasse enorm populair is bij fabrikanten.

In onderstaande video zien we de nieuwe Gen 2-bolides in actie, het geluid is en blijft ruk maar de auto’s zien er wel veel beter uit dan de afgelopen 4 jaar. De eerste race van seizoen 2018/2019 vindt plaats in Saudi-Arabië op 15 december.

Video: Nieuwe Formule E-auto’s in actie

De nieuwe Formule E-auto’s in actie op Circuit Ricardo Tormo

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *