in

De nieuwe helm van Nico Rosberg

Voor coureurs is een helmdesign erg belangrijk, velen rijden als sinds de karts met een bepaald design en houden hier hun gehele carrière aan vast. Designs van Senna, Prost, Piquet, Lauda en Mansell zijn wereldberoemd en veranderden nooit, tegenwoordig is dit heel anders. Veel van de huidige Formule 1 coureurs nemen ieder jaar een nieuw design, Vettel zelfs iedere race. Hierdoor zijn coureurs voor fans soms moeilijk herkenbaar, de helmdesigns veranderen vaak en nummers op de auto’s zijn haast niet te lezen.

Nico Rosberg reed zijn gehele carrière met een gele helm, het design veranderde wel iets maar niet veel. Voor het komende F1 seizoen heeft hij besloten een geheel nieuw helmdesign te nemen, zwart met chroom. Nu kunnen we hem in ieder geval makkelijker onderscheiden van Lewis Hamilton. Wat vinden jullie van het design?

Video – Helmdesign Nico Rosberg

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Tankslang te kort? Geen probleem voor deze Rus

Tankslang te kort? Geen probleem voor deze Rus

NASCAR kiest voor F1 kwalificatie format

NASCAR kiest voor F1 kwalificatie format