in

De nieuwe Honda Civic Type R is de FWD King of the Ring

De Honda Civic Type R is de nieuwe King of the Ring in het voorwielaangedreven klassement. De nieuwe FL5-generatie Civic Type R heeft met een tijd van 7:44.881 minuten de Renault Mégane R.S. Trophy-R onttroond, die in 2019 een rondetijd van 7:45.39 min neerzette.

In 2019 stelde de Nürburgring een reeks richtlijnen op voor ronderecords, waarbij de tijd moest worden gemeten over de volledige 20.8 km lange Nordschleife. Vooraf had de baan officieel niets te maken met rondetijden, en werd er gemeten vanaf de pituitgang tot de pitingang op het korte rechte stuk. Deze methode had een lengte van 20.6 km en was dus geen volledige ronde.

Sommige autofabrikanten kiezen er tegenwoordig voor om zowel tijden van 20.6 als 20.8 km te tonen, zodat liefhebbers een vergelijking kunnen maken tussen records van vóór 2019 en erna. Honda heeft dat niet gedaan, maar de huidige Civic Type R was ongeveer 4 seconden sneller dan de vorige generatie.

De Type R uit 2023 reed zijn recordtijd met Michelin Pilot Sport Cup 2-banden, het standaardrubber is overigens Michelin Pilot Sport 4 S-banden. De nieuwe Honda profiteert van veel kleine aanpassingen aan het chassis, een grotere spoorbreedte en wielbasis, meer downforce en een K20C1-motor die 325 pk produceert. Hieronder zie je de recordbrekende ronde!

Video: De nieuwe Honda Civic Type R is de FWD King of the Ring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Opel-bestuurder negeert stopsignalen politie

Opel-bestuurder negeert stopsignalen politie

GMA T50 Rev Battle

GMA T50’s houden een V12 Rev Battle