in

Renault Megane RS Trophy-R grijpt FWD ‘Ring Record

We zagen de nieuwe Renault Megane RS Trophy-R nog niet zolang geleden aan het werk op de Nürburgring Nordschleife. De Fransen waren zich toen aan het voorbereiden op een aanval van het FWD-record van de Honda Civic Type R, een record dat al sinds 2017 stond.

De hardcore-versie van de standaard Megane RS wist de Groene Hel in 7 minuten en 40,1 seconden te voltooien met testrijder Laurent Hurgon achter het stuur. Een nieuw record en 3,7 seconden sneller dan het vorige record van de Civic Type R! Daarbij moeten we wel even vermelden dat de baan sinds Honda’s run flink is verbeterd. Ook is de Trophy-R, in tegenstelling tot de Type R, een limited- edition special die 130 kg lichter is en geoptimaliseerde aerodynamica heeft in combinatie met stijvere wielophanging.

Aan de andere kant stuurde Honda de Type R de baan op met Michelin Pilot Sport Cup 2-banden, rubber dat niet standaard onder de Japanner zit. Zoals altijd is het dus appels met peren vergelijken, maar één ding staat vast: de Renault Megane RS Trophy-R is de snelste voorwielaangedreven productieauto ooit rond de Nürburgring Nordschleife.

Renault zal de Megane RS Trophy-R tijdens het Grand Prix-weekend in Monaco presteren, met F1-piloten Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg achter het stuur.

Video: Renault Megane RS Trophy-R FWD ‘Ring Record

Renault Megane RS Trophy-R grijpt FWD ‘Ring Record

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *