in

Honda Civic Type R is opnieuw de snelste FWD-auto op de ‘Ring

Het is misschien wel de meest intensieve strijd op de Nürburgring Nordschleife, de strijd om de snelste FWD-auto. Honda, Seat, Renault en Volkswagen verbreken al jaren elkaars ronderecords en iedere keer als je denkt dat het record voorlopig wel even staat, komt er weer een nieuwe nog snellere voorwielaangedreven auto die het record verbreekt.

De Volkswagen Golf Clubsport S klokte eind oktober een tijd van 7:47.19 minuten en iedereen dacht dat die rondetijd moeilijk te verbreken zou zijn. Maar Honda ging met een nieuwe Civic Type R ruim 3 seconden sneller, 7:43.8 minuten. Honda vermeld dat de Civic Type R ten opzichte van zijn voorganger meer vermogen heeft, 320 pk en 400 Nm, betere versnellingsbakverhoudingen en verfijnde aerodynamica die voor de perfecte balans zorgen tussen lift en drag.

Het nieuwe model is ook nog eens 35 pond lichter, heeft een torsiestijfheidsbevordering van 38 procent, nieuwe multi-link achterophanging die de stabiliteit onder het remmen verbetert en de totale rolbeweging vermindert. De Honda kan hierdoor later remmen en hogere bochtensnelheden bereiken wat op het 20.8 kilometer lange circuit goed van pas kwam.

Zoals je kunt zien was deze Civic uitgerust met een rolkooi, en om dat extra gewicht te compenseren heeft Honda de achterbank en het infotainmentsysteem verwijderd. Over het rubber zijn geen uitspraken gedaan behalve dat het “road legal track-focused tyres” zijn.

Video: Civic Type R Nordschleife Lap

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

BRill-Steel-Motorsport-Silvia-S14.5

Brill Steel Motorsport’s Nissan S14 Silvia is pure waanzin

Alonso bezoekt IndyCar Series

Alonso bezoekt IndyCar race in Alabama