in

Renault Mégane RS 275 Trophy-R Nordschleife lap

Renault heeft het voor elkaar, het Front Wheel Drive record op de Nordschleife is weer in handen van de Franse autofabrikant. Met een tijd van 7:54.34 is de Renault Mégane RS 275 Trophy-R een dikke vier seconden sneller dan de Seat Leon Cupra. Hiervoor had men echter wel een exclusieve Limited Edition nodig.

De Trophy-R is een nieuwe, hardcore tweezits-uitvoering van de onlangs geïntroduceerde Mégane RS 275 Trophy. Deze gelimiteerde versie is honderd kilogram lichter en wordt standaard geleverd met het Cup-chassis inclusief limited-slip differentieel.  Het vermogen van de 2,0-liter viercilinder turbomotor is opgekrikt tot 275 pk en het titanium Akrapovic-uitlaatsysteem zorgt voor een diepe roffel. De speciale Öhlins ‘Road & Track’ instelbare dempers met composiet veren zorgen voor een sublieme wegligging en de Michelin Pilot Sport Cup-banden zij specifiek voor deze auto ontwikkeld.

In het interieur van de Trophy-R is de achterbank verwijderd en de twee voorstoelen hebben plaatsgemaakt voor Recaro ‘Pole Position’-kuipstoelen, die 42 kg lichter zijn dan de standaardstoelen, met driepuntsgordels. Daarnaast zorgen de 350/28 diameter remschijven voor betere remprestaties en zijn ze een stuk lichter.

De Renault Mégane RS 275 Trophy-R krijgt een oplage van slechts 250 stuks. Een prijs is nog niet bekend maar reken op dik 45.000 euro. Als we heel eerlijk zijn vinden we de prestatie van de Seat Leon Cupra een stuk indrukwekkender, dat is een gewone straatauto en geen Limited Edition (race)model. Oh, en deze kost ‘slechts’ €35.000

Video: Renault Mégane RS 275 Trophy-R

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Highlights 24H Le Mans 2014

24H Le Mans 2014 Highlights

E36 BMW M3 spring belachelijk hoog en ver

BMW E36 M3 komt letterlijk voorbij vliegen