in

De nieuwe McLaren GT nader bekeken

Kort nadat de McLaren GT was onthuld, mocht Jack Rix namens Top Gear Magazine de sportieve cruiser van dichtbij inspecteren.

De McLaren GT wordt aangedreven door de vertrouwde 4,0-liter V8-motor met twee turbo’s die voor het eerst gebruikt werd in de 720S. Deze motor is echter aangepast met nieuwe zuigers waardoor een bredere koppelcurve is ontstaan. McLaren’s achtcilinder produceert 612 pk en 630 Nm koppel. De GT weegt 1.530 kg en sprint in 3.2 seconden naar 100 km/h.

De nieuwe GT heeft achterin maar liefst 420 liter aan bagageruimte onder de achterklep. Er is ook 150 liter aan opslag onder de voorste bagageklep, waardoor de totale capaciteit op 570 liter uitkomt. Volgens de Britse fabrikant kun je zonder problemen een set golfclubs en bagage meenemen, of twee paar ski’s plus schoenen en bagage. Een prima auto dus voor een road trip.

Om lange afstanden aangenaam te maken heeft McLaren de GT zachtere veren, bussen en stabilisatorstangen gegeven en de adaptieve dempers opnieuw afgesteld.

Binnenin lijkt de GT sterk op andere modellen van McLaren en beschikt over hetzelfde basisontwerp. Er zijn luxe stoelen met verwarming, Bowers & Wilkens premium audiosysteem met 12 luidsprekers en het beste infotainmentsysteem van McLaren tot nu toe.

McLaren zegt dat de GT een directe rivaal is voor auto’s als de Aston Martin DB11, Ferrari Portofino en Porsche 911 Turbo S.

Video: De nieuwe McLaren GT nader bekeken

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lamborghini Jalpa twin turbo LS-motor

Deze Lamborghini Jalpa heeft een twin turbo LS-motor

Deze Datsun 240Z Time Attack heeft een volledig carbon carrosserie

Deze Datsun 240Z Time Attack heeft een volledig carbon carrosserie