in

De nieuwe Nissan GT-R Nismo GT500

Zoals jullie wellicht al weten gaat het Super GT kampioenschap in 2014 samenwerken met het DTM kampioenschap. Hierdoor kunnen vanaf dit jaar de Japanse merken Nissan, Lexus en Honda, die nu in Japan aan de bijzonder populaire Super-GT-serie deelnemen, in de DTM starten. Terwijl de DTM-merken Audi, BMW en Mercedes-Benz hun wedstrijdauto’s ook in Japan kunnen gaan inzetten. Er is echter nog wel een verschil, de DTM bolides rijden met een 4.4-liter V8 terwijl de Super GT met 2.0-liter turbomotoren rijdt.

Voor de Super GT teams waren de wijzigingen het grootst, aangezien de nieuwe regels meer in lijn liggen met de reglementen van het DTM. In augustus presenteerden de drie merken al hun nieuwe bolides en in oktober zagen we de eerste testbeelden van Lexus. Vandaag krijgen we de nieuwe Nissan GT-R Nismo GT500 te zien, inclusief een korte uitleg over de aanpassingen aan de auto. Er zijn overigens nog geen uitspraken gedaan over eventuele uitwisselingen tussen teams, of we Nissan dus echt in het DTM gaan zien is nog maar de vraag.

Video: De nieuwe Nissan GT-R Nismo GT500

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Petrolicious - Maserati 3500GT

Petrolicious – Maserati 3500GT

Pirelli geeft uitleg over de nieuwe banden in 2014

Pirelli geeft uitleg over de nieuwe banden in 2014