in

DTM en Super GT Gaan Samenwerken in 2014

Gisteren ondertekenden vertegenwoordigers van de Duitse toerwagenserie DTM en vertegenwoordigers van het Japans Super-GT kampioenschap een overeenkomst, die vanaf 2014 tot verregaande samenwerking tussen de beide raceklasses moet leiden. Hierdoor kunnen vanaf 2014 de Japanse merken Nissan, Toyota en Honda die nu aan de in Japan bijzonder populaire Super-GT-serie deelnemen, in de DTM starten, terwijl de DTM-merken Audi, BMW en Mercedes-Benz hun wedstrijdauto’s ook in Japan kunnen inzetten. In eerste instantie loopt de samenwerking voor een periode van vier jaar.

De samenwerking betekend ook dat er een nieuw technische regelement komt omdat de huidige auto’s nogal verschillen. Ondanks het feit dat er nieuwe auto’s ontwikkeld moeten worden denkt ITR-bestuursvoorzitter Hans Werner Aufrecht dat de kosten drastisch zullen dalen terwijl tegelijkertijd de veiligheid verbetert en er een super kampioenschap ontstaat met gelijke kansen voor fabrikanten en teams. Dit  uiteraard tot vreugde van miljoenen fans over de hele wereld.

Vanaf 2014 zal er voor een overgangsperiode een zogeheten ‘balance of performance’ van kracht zijn. Op dit moment verschillen de twee klasses nogal in motorvermogen en aerodynamica, om ervoor te zorgen dat de DTM auto’s kunnen concurreren met de Japanse Super GT kanonnen zullen de Japanse auto’s waarschijnlijk een aantal restricties krijgen. Om de samenwerking tussen de fabrikanten te intensiveren zullen er gezamenlijke technische werkgroepen en –commissies in het leven worden geroepen.

Hoewel wij dit initief alleen maar kunnen toejuichen verbaast het ons dat er gesproken wordt over “drastisch dalende kosten”. Het ontwikkelen van nieuwe auto’s is nooit goedkoop en het reizen tussen Europa en Japan zal ook niet gratis zijn, daar staat natuurlijk wel tegenover dat er meer races gereden worden en er dus meer inkomsten zijn uit kaartverkoop en merchandise. Of dit genoeg is om de kosten te dekken vragen wij ons ten zeerste af.

Als voorproefje tonen we jullie alvast twee video’s van de huidige DTM en Super GT auto’s, waar gaat jullie voorkeur nu naar uit?

Super GT

DTM

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Vaughn Gittin Jr. Drift Het Ford Test Circuit

Vaughn Gittin Jr Drift het Ford testcircuit

Nissan DeltaWing Crasht wederom tijdens Le Mans Evenement

Nissan DeltaWing crasht op Road Atlanta