in

De nieuwe Volvo V90 komt met een 410 pk sterke T8

Volvo en stationwagons, het is een combinatie die al jaren bij het publiek in de smaak valt en ook de nieuwe V90 is weer een heel stijlvolle station. De V90 completeert de 90-serie van Volvo samen met de XC90 en de S90.

Zoals je mag verwachten van Volvo heeft men veel aandacht besteed aan het veiligheidsaspect. De Volvo V90 is niet alleen voorzien van baanbrekende, semi-autonome Pilot Assist technologie. Het model is ook standaard uitgerust met Animal Detection en Run-off road mitigation. Je kunt nog net niet je ogen dicht doen achter het stuur, maar het scheelt niet veel.

Het motorgamma is nog niet geheel onthuld maar men spreekt over een 190 pk sterke viercilinder diesel, een 235 pk sterke vijfcilinder diesel en als kers op de taart een T8 Twin Engine plug-in benzinehybride met een vermogen van 410 pk. Hier kan overigens 50 kilometer volledig elektrisch gereden worden.

Mocht je het interesseren kun je hieronder een informatieve video van Auto Express bekijken, en anders hebben we hier nog een 1.000 pk sterke Volvo 745 mocht dit allemaal te burgerlijk worden voor je.

Video: Volvo V90

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dame met hoge hakken rijdt Ferrari F40

Only in Monaco; Dame met hoge hakken rijdt Ferrari F40

Welke supercar staat hier te shinen.

Welke klassieke supercar staat hier te shinen?