in

De oprichter van Rocket Bunny rijdt in deze Civic EG6

Kei Miura, de oprichter van Rocket Bunny / Pandem, is bezig om voor zichzelf een Honda Civic EG6 om te bouwen tot raceauto voor Time Attack en Hillclimb.

De geheel witte Civic heeft zowel voor als achter een bredere spoorbreedte gekregen en is natuurlijk voorzien van een bodykit. De nieuwe voorbumper heeft een stevige splitter en twee flinke vinnen. Als we verder naar achteren kijken zien we de verbrede en gepopnagelde wielkasten en tot slot twee nogal opvallende achtervleugel-extensies.

Als de deuren geopend zijn word je verwelkomd door een prachtige kale cabine, alles behalve het dashboard is verdwenen. Al het andere in de cabine is bedoeld om de bestuurder zo heel mogelijk te houden in het geval van een crash; rolkooi, Pandem kuipstoel, zespunstgordel en een veiligheidsnet.

Momenteel beschikt Miura’s EG6 Civic nog over de standaard B16A VTEC-motor met 5-versnellingsbak, maar de bedoeling is om er een turbocharger op te installeren en sequentiële 6-versnellingsbak. Als je goed kijkt zie je de intercooler al zitten, maar die zit er nu dus enkel voor de show.

Foto Credit: Dino Dalle voor Speedhunters

Video: Rocket Bunny Honda Civic EG6

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mercedes E260 W124

Mercedes-Benz E260 W124 met luchtvering

Idioot stopt midden op snelweg

Idioot stopt midden op de snelweg om afslag te pakken