in

Dit is de eerste Rocket Bunny Honda NSX ter wereld

Het recept voor de ‘originele’ Honda NSX was simpel; een relatief licht chassis, een handling afgestemd door Ayrton Senna en een van de meest tijdloze designs ooit. Geen wonder dat de NSX uitgroeide tot een van de meest iconische auto’s uit het land van de rijzende zon.

De motor had echter wel wat krachtiger mogen zijn dan 280 pk, al zien we ook exemplaren die op de rollenbank veel hogere cijfers scoren. Veel eigenaren monteren daarom een supercharger op de motor en dat is ook gebeurd bij deze NSX. Naast de Gruppe M supercharger kit is er een AEM luchtfilter geïnstalleerd, een Comptech spruitstuk, een GReddy uitlaatsysteem, een AEM ECU en nog wat klein spul. Het vermogen is hierdoor gestegen naar 365 pk maar daar houden de aanpassingen nog lang niet bij op.

Deze Honda NSX heeft namelijk ook een widebody kit gekregen van Rocket Bunny, ontwikkeld door oprichter Kei Miura himself. Voor de verandering zien we eens geen popnagels maar gewoon strakke overfenders wat de widebody in mijn ogen een stuk mooier maakt. De auto maakt gebruik van Stance adjustable coilovers waardoor de NSX prima in staat is om drempels te nemen maar ook in staat is om plat op zijn buik te liggen. De 6666 velgen zijn gemaakt in samenwerking met Enkei en de zwarte kleur vormt een mooi contrast met de chroom blauwe body.

Ondanks dat deze Rocket Bunny NSX twee jaar geleden al werd gepresenteerd op SEMA, is dit nog altijd de enige fatsoenlijke video die er bestaat van deze machine. Wil je meer weten en lezen over deze creatie, Speedhunters heeft er een zeer gedetailleerd artikel aan gewijd. Maar eerst even genieten van onderstaande video.

Video: de eerste Rocket Bunny Honda NSX

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mercedes ML63 AMG verrast Lamborghini Aventador

Mercedes ML63 AMG verrast Lamborghini Aventador

GT4586 voor het eerst aan het driften

GT4586 nu echt voor het eerst aan het driften