in

De originele Audi R8 vs de nieuwe R8 Performance

Toen de Audi R8 in 2006 gepresenteerd werd op de Autosalon van Parijs, was het direct een gamechanger voor het merk. De eerste supercar van Audi werd uitgerust met een 4,2-liter V8 FSI-motor die 420 pk bij 7.800 tpm en een koppel van 430 Nm bij 4.500 tpm levert.

Inmiddels zijn we 13 jaar verder en is de R8 flink geëvolueerd. Hij heeft een 620 pk sterke V10-motor gekregen, een naadloos schakelende automatische transmissie en is een stuk luxer uitgevoerd. Maar volgens Henry en Vicky vertellen de specs niet het volledige verhaal. Beide presentatoren zijn het erover eens dat de originele R8 eigenlijk de meer speciale auto is.

Zelf schakelen met de handgeschakelde zesversnellingsbak geeft veel meer voldoening en ze zijn ook dol op de 4,2-liter V8. De rijeigenschappen van de oude auto zijn nog steeds scherp te noemen, terwijl hij toch dagelijks rijbaar is. Volgens Henry en Vicki heeft de nieuwe R8 een deel van de charme van het origineel verloren. Meer snelheid en meer verfijning zorgen niet voor meer beleving.

Deel jij de mening van beide presentatoren? Bekijk de video en laat ons weten welke jij zou kiezen.

Video: De originele Audi R8 vs de nieuwe R8 Performance

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Aventador-Roadster-in-de-Alpen

Aventador LP 700-4 Roadster in de Zwitserse Alpen

BMW M8 vs Audi R8 V10 vs AMG GT 63 S vs 992 4S vs Model X

BMW M8 vs Audi R8 V10 vs AMG GT 63 S vs 992 4S vs Model X