in

De perfecte NSX – Turbochargerd – Supercharged – NA

In deze video van Gears and Gasoline zien we drie NSX-eigenaren die ieder, op hun eigen manier, de perfecte NSX hebben gebouwd.

De originele NSX is natuurlijk Senna’s legacy en volgens diverse rijtesten leuker en beter dan de nieuwe NSX. De standaard uitvoering van de iconische sportauto heeft echter naar huidige maatstaven niet enorm veel vermogen en daarom zijn er heel wat eigenaren die kiezen voor ‘forced induction’.

Alle drie de NSX’en in deze video zijn qua uiterlijk aangepast, hetzij functioneel voor Time Attack of puur esthetisch. Het verschil tussen deze auto’s zit voornamelijk onder de motorkap, de eerste NSX-eigenaar in deze video heeft namelijk gekozen voor een turbocharger op de V6-motor, terwijl de tweede eigenaar opteerde voor een supercharger. De derde eigenaar liet de V6-motor atmosferisch maar monteerde wel ‘individual throttle bodies‘ en een nieuw inlaat en uitlaat.

Wat de perfecte NSX is blijft natuurlijk een kwestie van smaak, dus laat ons maar weten waar jullie voor zouden kiezen.

Video: De perfecte NSX

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Mysterieuze-Porsche-991-GT2-RS

Mysterieuze Porsche 991 GT2 RS test op Monza

Analyse van de Gasly vs Hartley incident

Sky Sports analyseert het Gasly vs Hartley incident