in

De Rezvani Beast is 500 pk plezier bij 748 kg

Het Amerikaanse sportwagenmerk Rezvani Motors heeft vandaag haar eerste supercar gepresenteerd, de Beast. Een naam die hoge verwachtingen schept en als we naar de specificaties kijken lijken die waargemaakt te worden.

De Rezvani Beast is gebaseerd op de Ariel Atom 3 en dat biedt zijn voordelen, de Atom is namelijk een perfect platform voor een supercar en Rezvani Motors hoefde daardoor het wiel niet opnieuw uit te vinden. Men heeft de Atiel Atom simpelweg aangekleed met een carbon fiber body en een carbon fiber interieur. De Beast weegt daardoor weliswaar 200 kg zwaarder dan de Ariel Atom 3, maar men heeft de 2,4 liter viercilinder Honda-motor wat meer pk’s gegeven dankzij een supercharger én turbo. Het resultaat, 500 pk om precies te zijn.

De viercilinder wordt standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak, maar optioneel is een sequentiële zesbak met flippers achter het stuur. In 2.9 seconden verschijnt 100 kilometer per uur op de teller en de naald gaat verder tot 265 km/h. De Rezvani Beast is vanaf nu te bestellen voor 165.000 dollar, na ongeveer twee maanden staat de supercar dan bij je voor de deur.

De achterwielaangedreven Beast is een echte rijdersauto want Rezvani beloofd weinig elektronische hulpmiddelen te installeren. Tot dusver klinkt en ziet het er allemaal goed uit, nu is het Rezvani Motors om te bewijzen dat men geen eendagsvlieg is!

Video: Rezvani Beast Promo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bestuurders reactie na crash: Walk it off!

Bestuurders reactie na crash: Walk it off!

Chris Evans officieel nieuwe presentator Top Gear

Chris Evans officieel nieuwe presentator Top Gear