in

De Rimac Nevera kan met 275 km/h achteruit rijden

Records zijn er om verbroken te worden, hoe gek ze ook mogen zijn. De Kroatische fabrikant Rimac verbrak Rimac eerder dit jaar het 0-400-0 record, het EV-record op de Nordschleife en nu hebben ze het record voor zo hard mogelijk achteruit rijden verbroken.

Dat klopt, de Nevera is nu de officiële Guinness World Records-titelhouder voor de hoogste snelheid achteruit; 275,74 km/h geverifieerd door Dewesoft. Omdat de aandrijflijn van de Nevera geen versnellingen heeft, genereren de vier afzonderlijke elektromotoren een enorme acceleratie. Of dat nou vooruit of achteruit is maakt voor de auto niet uit, waardoor er een recordsnelheid neergezet kon worden.

Op het ATP-testterrein in Papenburg, Duitsland, kroop Goran Drndak achter het stuur van de Rimac Nevera en onder toeziend oog van officials zoefde hij naar 275 kilometer per uur. Dat is vooruit, als de aerodynamica op zijn best is, al enorm hard, maar achteruit rijden met deze snelheid is helemaal krankzinnig. Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar gelukkig hebben we de beelden!

Video: De Rimac Nevera kan met 275 km/h achteruit rijden

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Sjoerd gaat met 'politie' Lambo naar de rechtbank

Sjoerd van S gaat met ‘politie’ Lambo naar de rechtbank

Max Verstappen en Engineer Gianpiero Lambiase

Dubbelinterview met Max Verstappen en Engineer Gianpiero Lambiase