in

Rimac Nevera verpulvert EV Ring Record: 7.05 min

Nog niet zo lang geleden zagen we de Rimac Nevera aan het werk op de Nürburgring Nordschleife en sindsdien is het wachten op de bevestiging; een nieuw EV Ring Record!

De Kroatische coureur Martin Kodrić wist met de 1.914 pk sterke Nevera, uitgerust met Michelin Cup2R-banden, de Groene Hel in 7:05.298 minuten te voltooien. Dat is 20 seconden sneller dan de tijd van de Tesla Model S Plaid, die eerder dit jaar het EV record neerzette toen hij over het circuit reed in 7:25.231.

De auto die werd gebruikt om het record te vestigen, is een nieuwe variant van de Nevera, genaamd de Time Attack. Een limited edition van 12 stuks die eigenlijk alleen op het gebied van styling afwijkt van de normale Nevera’s. De Time Attack-varianten krijgen een unieke kleurstelling, alcantara-bekleding dat is afgestemd op het exterieur, ‘Time Attack’-stiksels op de rugleuningen en een ‘Time Attack: 1 of 12-plaatje.

In onderstaande video kun je het EV Ring Record van de Rimac Nevera bekijken. Rechtuit is dit ding wel echt een monster, 353 km/h op het lange rechte stuk!

Video: Rimac Nevera verpulvert EV Ring Record: 7.05 min

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Pagani Zonda 760LH crasht in tunnel

Pagani Zonda 760LH crasht in tunnel

WhistlinDiesel's Ferrari F8 Tributo brandt af tijdens opnames

WhistlinDiesel’s Ferrari F8 Tributo brandt af tijdens opnames