in

Tesla Model S Plaid grijpt EV Ring Record

Nadat de Amerikaanse fabrikant het ronderecord verloor aan de Porsche Taycan Turbo S, heeft de Tesla Model S Plaid zijn troon weer opgeëist als de snelste EV rond de Nürburgring Nordschleife. Uitgerust met de nieuwe Track Pack kon de Model S een tijd van 7:25,23 minuten noteren op het 20,8 km lange circuit.

Deze tijd is 10 seconden sneller dan de voorgaande Tesla en 8 seconden sneller dan het oude record van Porsche. Het verschil werd gemaakt door het Track Pack, wat bestaat uit een set 20-inch Zero-G-wielen omwikkeld met Goodyear Supercar 3R-banden, koolstof-keramische remschijven met 6 zuigers vooraan en remklauwen met 4 zuigers achteraan.

Of Tesla lang kan genieten van het EV Ring Record is nog maar de vraag. Porsche schijnt met de opvolger van de Taycan Turbo, de Turbo GT, alweer sneller zijn gegaan. En dan is er ook nog de Rimac Nevera, die werd vorige week gespot op de Ring en heeft genoeg vermogen in huis om alle records uit de boeken te rijden. Wordt vervolgd dus..

Video: Tesla Model S Plaid grijpt EV Ring Record

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Mercedes-Benz 190 Evo1 naar 300 km op Autobahn

Mercedes-Benz 190 Evo1 naar 300 km/h op Autobahn

Huracán EVO parkeer hem in de muur in Warschau

Huracán EVO crasht in centrum van Warschau