in

Maakt de Rimac Nevera zich op voor een Ring Record?

De Rimac Nevera heeft ongeveer alle snelheidsrecords verbroken die er bestaan, maar kan de elektrische hypercar ook het Nürburgring-record afpakken van de benzineslurpende elite?

Dezelfde Rimac Nevera die het Kroatische bedrijf gebruikte om allerlei snelheidsrecords neer te zetten, werd onlangs op het beroemde Duitse circuit gespot. Gezien het feit dat de auto lijkt te zijn uitgerust met een aantal nieuwe sensoren, lijkt het aannemelijk dat Rimac wil zien waartoe hij in staat is op ’s werelds beroemdste omloop.

Het huidige ronderecord op de Nürburgring voor elektrische voertuigen staat op naam van de Porsche Taycan Turbo S, met een tijd van 7:33,3 minuten. In 2017 klokte de Chinese EV Nio EP9 weliswaar het circuit in een zinderende 6:45.9, maar dat was op slicks en dus is dat record niet geldig.

Als de Rimac Nevera net zo goed bochten kan nemen als accelereren, dan kan het overall ronderecord van de Mercedes-AMG One (6:35.183) nog in gevaar komen. We houden dit dan ook met spanning in de gaten.

Video: Rimac Nevera op de Nürburgring Nordschleife

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Maakt de Rimac Nevera zich op voor een Ring Record?