in

De Rivian EDV is de droom van iedere pakketbezorger

Rivian kennen we natuurlijk van de R1T Pick-up Truck, maar de Amerikaanse EV-fabrikant heeft ook een bestelbus ontwikkeld voor de pakketbezorgers van Amazon. In deze video laat Doug DeMuro alle ‘quirks and features’ zien van deze innovatieve bestelbus.

De Rivian EDV 700 is 7 meter lang en heeft een inhoud van 19,8 kubieke meter. De bus is in samenspraak met Amazon en diens chauffeurs ontwikkeld en daarbij is gelet op zaken als zicht rondom, het gebruiksgemak, de indeling en het digitale dashboard dat synchroniseert met de bezorgers tablet.

Met een actieradius van 240 kilometer is de Rivian EDV vooral gemaakt voor routes relatief dicht bij het distributiecentrum. Tegen 2030 moeten er 100.000 van deze elektrische Amazon-bussen actief zijn in Amerika. Vooralsnog is dit een exclusieve deal tussen Amazon en Rivian, maar in de toekomst wil Rivian ook modellen ontwikkelen voor andere transportbedrijven.

Video: De Rivian EDV is de droom van iedere pakketbezorger

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

De Rivian EDV is de droom van iedere pakketbezorger

Reageer op deze video