in

De Silvermine 11 SR is een in Nederland ontwikkelde raceauto

Na jaren van ontwikkelen is er een nieuwe sportauto van Nederlandse bodem, de Silvermine 11SR Sports Racer. Van de 250.000 euro kostende track-day auto worden vijf exemplaren gebouwd en enkel op bestelling.

Het chassis van de Silvermine 11 SR is gemaakt van aluminium in combinatie met carbon fibre bodywork. Achterin legt Silvermine een 3.0-liter zescilindermotor met 325 pk welke gekoppeld is aan een sequentiële zesbak. Coureurs kunnen de wegligging van de auto op verschillende manieren aanpassen middels instelbare dempers, anti-roll bars, verschillende soorten veren en instelbare rembalans.

De Silvermine 11SR Sports Racer is uitgerust met aluminium wielen met centrale moer, omhuld door 235-255 semi slicks. Om de circuitauto zo goed mogelijk op het asfalt te duwen omvat het aerodynamisch pakket een splitter, een vlakke bodem met diffuser en een achtervleugel.

De levertijd van de tweezitter bedraagt 6 tot 9 maanden. In de video hieronder zien we de auto in actie op het circuit van Lelystad, in typisch Nederlands weer. De officiële presentatie vindt plaats op het Concours d ‘Élégance in Apeldoorn, van 29 juni tot en met 1 juli.

Video: Silvermine 11 SR

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

De nieuwe Volvo S60

De nieuwe Volvo S60 nader bekeken

Ferrari 458 Crash China

Vrouw sloopt gehuurde Ferrari 458 Italia