in

De Singer ACS is de ultieme 911 Safari

Er zijn de afgelopen jaren veel bedrijven geweest die hun visie van een 911 Safari hebben gecreëerd, maar dit is in onze ogen de meest ultieme versie van allemaal. De All-terrain Competition Study (ACS) is een gezamenlijk project tussen Singer en het Britse bedrijf Tuthill. Gebouwd op verzoek van een klant die een luchtgekoelde 911 wilde om deel te nemen aan de meest extreme offroad-races ter wereld.

Vooraan zien we enigszins vreemde, naar voren wijzende spatlappen. Deze zijn ontworpen om het water onder de auto te houden wanneer er door een diepe plas gereden wordt. We kunnen het voordeel niet direct inzien, maar er zal ongetwijfeld over nagedacht zijn. Enorme wielkasten maken plaats voor de 16-inch gesmede velgen met dikke BF Goodrich-banden en langs de zijkant loopt een stevige dorpel met in reliëf het Porsche-embleem.

Aan de achterkant bevindt zich een 959-achtige staart met een geïntrigeerde spoiler en luchtinlaat voor de zescilinder boxermotor. Dat is een dubbel geblazen, luchtgekoelde 3.6-liter met ongeveer 450 pk. De sequentiële versnellingsbak met vijf verzetten stuurt het vermogen vervolgens naar de permanent vierwielaandrijving.

De Britse rallyspecialist Tuthill Porsche werkte een jaar lang aan de realisatie van dit project, nadat de opdrachtgever aan Singer had gevraagd om de machine te ontwerpen en produceren. In onderstaande video bespreekt Jack Rix deze bijzondere ‘911 Safari’ met Richard Tuthill.

Video: Singer ACS nader bekeken

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Snelste Toyota MR2 ter wereld

Dit is de snelste Toyota MR2 ter wereld op de kwart mijl

Yuki Tsunoda' eerste F1-test met AlphaTauri

Yuki Tsunoda’ eerste F1-test met AlphaTauri