in

Tuthill Porsche 997 R-GT Rally Review

Het R-GT reglement werd voor het eerst geïntroduceerd in 2011, zodat auto’s als Porsche en Lotus mee konden doen aan FIA rally’s. Sinds 2014 is homologatie van automodellen niet langer nodig waardoor het makkelijker moet worden voor teams om deel te nemen aan de R-GT klasse.

Tot dusver was er geen apart kampioenschap van R-GT-auto’s, ze reden gewoon kansloos mee in het WRC en ERC. Maar vanaf dit jaar komt daar verandering in, er komt een FIA R-GT Cup die wordt verreden tijdens de vijf asfalt rondes van het ERC en het WRC. Hoeveel deelnemers er aan de start zullen staan is niet bekend, maar één auto is er zeker en dat is de Tuthill Porsche 997 R-GT.

Chris Harris werd door Richard Tuthill uitgenodigd in Wales om de Porsche 911 R-GT over Walter’s Arena test stage te jagen. De 997 R-GT van Tuthill is omgebouwd van cup-auto naar rallyauto, daarbij is ook een restrictor geplaatst om het vermogen te beperken tot 360 pk. Dat is alsnog genoeg om billenknijpend in de zesde versnelling over een gravel stage te glijden, als we Chris moeten geloven.

Van alle auto’s die Harris de afgelopen 12 maanden bestuurd heeft, inclusief de hypercars, vond hij dit de leukste. Dat zegt wel wat over de Tuthill Porsche 997 R-GT!

Video: Tuthill Porsche 997 R-GT Rally Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

2016 Ford GT onthuld in Detroit

2016 Ford GT onthuld in Detroit

1967 Camaro vs 2013 Copo Camaro dragrace is erg close

1967 Camaro vs 2013 Copo Camaro dragrace is erg close