in

De straatdrifters van Tokyo

De oorsprong van het driften ligt in de bergen van Japan. Autoliefhebbers zochten een afgelegen plek om elkaars auto’s te bewonderen en over Touge’s te racen. Deze bochtige bergwegen werden erg populair bij straatracers- en drifters omdat ze ongestoord de limiet van hun machines konden opzoeken.

Omdat de politie steeds harder ging optreden tegen de illegale races zochten veel racers hun heil op het circuit, tijdens legale evenementen voor professionals en amateurs. Inmiddels is drifting uitgegroeid tot een zeer populaire en professionele vorm van autosport, maar er zijn nog steeds drifters die bereid zijn een flinke boete en zelfs celstraf te riskeren om te driften op de openbare weg.

Speedhunters ging een avond op pad met een groep straatdrifters in Tokyo om deze underground scene vast te leggen op film, iets wat Luke Huxham eerder ook al deed in deze video over straatdrifters in Tokyo.

Video: De straatdrifters van Tokyo

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Ultieme off-road test

Ultieme Off-Road Test: Fiesta WRC Vs Porsche Vs Polaris Vs Ariel vs Bowler

1957 Ferrari 335 Sport Spider Scaglietti

Deze 1957 Ferrari 335 Sport Scaglietti is verkocht voor €32 miljoen