in

De Tomasa P72 is een heerlijk luide retro supercar

Het merk De Tomaso werd in 2014 overgenomen door het in Hong Kong gevestigde IdealVentures, hetzelfde bedrijf dat Gumpert heeft overgenomen en de Apollo Intensa Emozione produceert. Onder het nieuwe management werd begonnen om het merk nieuw leven in te blazen en in 2019 introduceerde het bedrijf de nieuwe De Tomasa op het Goodwood Festival of Speed.

De nieuwe auto, P72 genaamd, maakt gebruik van een monocoque chassis van koolstofvezel dat is gebouwd volgens de LMP1-normen en is gebaseerd op de Apollo IE. Het retro-koetswerk is ontworpen door Wyn Design en is gebaseerd op de nooit gebouwde P70 prototype racer, een samenwerkingsproject tussen Alejandro de Tomaso en Carroll Shelby uit 1964.

Het interieur is een combinatie van klassieke en moderne stijl, met ruitvormig gestikt leer, instrumenten met gepolijste koperen elementen, een open schakelhendel en een cirkelvormig analoog en digitaal instrumentendisplay.

De productieversie zou een 5.0-liter supercharged Ford Coyote V8-motor krijgen met een 8-to-1 spruitstuk, zoals deze Pantera. Vooralsnog lijkt het er echter sterk op dat er een V12 achterin de P72 ligt, wat logisch zou zijn aangezien de Apollo IE ook een twaalfcilinder gebruikt.

Er worden 72 exemplaren geproduceerd á 1.000.000 euro. Welke motor erin komt is dus nog even onduidelijk, maar als de productieversie klinkt zoals dit prototype dan zijn wij fan!

Video: De Tomasa P72 is een heerlijk luide retro supercar

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Audi RS6 Performance vs BMW M5 Comp vs Mercedes-AMG E63 S

Audi RS6 Performance vs BMW M5 Comp vs Mercedes-AMG E63 S

Tesla Model S Plaid naar 328 kmh op Autobahn

Tesla Model S Plaid naar 328 km/h op Autobahn