in

Luister naar de jankende V12 van de Apollo IE op Monza

Apollo Automobil gaf tijdens de Milano-Monza motorshow een aantal demonstratieruns met de Intensa Emozione. Testrijder Hugo de Sadeleer nam een aantal gelukkige passagiers mee over Autodromo di Monza en trakteerde het aanwezige publiek op wat oorverdovende fly-by’s.

De Apollo IE, ontwikkeld in samenwerking met HWA AG, wordt aangedreven door een atmosferische 6,3-liter V12-motor die ongeveer 780 pk kan produceren en gekoppeld is aan een sequentiële handgeschakelde zesversnellingsbak. Voor de demoruns werd deze Intensa Emozione uitgerust met Michelin Cup 2 R-banden en carbon-keramische remmen.

Je zou denken dat twaalfcilinders steeds zeldzamer worden, maar niets is minder waar. Lamborghini houdt vast aan de V12 met de Revuelto, Gordon Murray’s T50 gebruikt een V12, de Valkyrie van Aston Martin heeft eenzelfde V12 en zowel Apollo als Pagani maken gebruik van de door HWA ontwikkelde V12.

Voorlopig kunnen we dus nog wel even genieten van dit soort ‘kabaal’!

Video: Luister naar de jankende V12 van de Apollo IE op Monza

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Audi A1-bestuurder mag minstens €1600 aan boetes aftikken

Audi A1-bestuurder mag minstens €1600 aan boetes aftikken

Prospeed S1 Quattro Pikes Peak maakt Hillclimb-debuut

Prospeed S1 Quattro Pikes Peak maakt Hillclimb-debuut