in

Lamborghini Revuelto test op de Nordschleife

Zet je luidsprekers aan! De nieuwe Lamborghini Revuelto is gespot tijdens zijn eerste ronden op de Nürburgring. Gaat de 1.000 pk sterke hybride Lamborghini een aanval doen op het ronderecord van de Mercedes-AMG One?

De nieuwe Revuelto is de krachtigste Lamborghini ooit gemaakt. De 6,5-liter V12-motor produceert 825 pk en draait maximaal 9.500 toeren per minuut. In combinatie met de drie elektromotoren, twee op de vooras en één op de transmissie, heeft de Revuelto een gecombineerd vermogen van 1.015 pk. De hybride-aandrijflijn zorgt er wel voor dat de Lamborghini een dikkertje is, het leeggewicht bedraagt 1.775 kg en dat is met alle vloeistoffen nog ruim 100 kg zwaarder.

We verwachten niet dat de Revuelto in de buurt komt van de 6.30 minuten, maar er zal in de toekomstig ongetwijfeld een lichtere variant komen met meer downforce die beter geschikt is voor de Nordschleife. Het is natuurlijk wel gaaf om de nieuwe Lambo in actie te zien, dus scroll snel naar beneden voor de eerste beelden.

Video: Lamborghini Revuelto test op de Nordschleife

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
The Dodge Viper GTS-R was een V10 Meesterwerk

The Dodge Viper GTS-R was een V10 Meesterwerk

Tail of the Dragon in een Porsche Cayman GT4 RS

Tail of the Dragon in een Porsche Cayman GT4 RS