in

De Toyota Century Limousine is ontzettend cool

De Toyota Century is een ultra-luxe sedan voor de Japanse markt en wordt gezien als Toyota’s vlaggenschip. De productie van de Century begon in 1967 en het model bleef ruim 30 jaar hetzelfde, tot de tweede generatie kwam in 1997.

De Century van de eerste generatie was alleen beschikbaar met een V8-motor, maar de tweede generatie werd geproduceerd met een door Toyota ontworpen en gebouwde V12-motor. Zoals we weten klinkt die twaalfcilinder in combinatie met een Brilliant-uitlaatsysteem als een F1-auto uit de jaren ’90. De derde generatie van de Century, geïntroduceerd in 2017, heeft weer een V8-motor maar nu in combinatie met hybride technologie.

Deze post gaat over een speciale versie van de eerste generatie Toyota Century, namelijk de limousine-uitvoering. Deze was 65 cm langer en had een totale lengte van ruim 5,7 meter. Achterin konden twee personen plaatsnemen op de verwarmde stoelen met massagefunctie en gebruik maken van de TV, VHS, Betamax, HiFi en koelkast.

John Ludwick zocht jaren naar zo’n Toyota Century Limousine en toen hij er een had gevonden reed hij ervoor naar de andere kant van Amerika. Eenmaal in zijn bezit liet John een AirLift-ophanging installeren, een ander uitlaatsysteem en monteerde een set WORK Wheels. Verder is de Century Limousine standaard en veel meer aanpassingen heeft de Toyota ook niet nodig wat ons betreft. Wat een ontzettend cool ding om met je vrienden mee op pad te gaan!

Video: Toyota Century Limousine

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Van Stokkum op pad met de Nissan GT-R offroad

Van Stokkum op pad met de Nissan GT-R offroad

Lamborghini Diablo SV

De Lamborghini Diablo SV is nog altijd een droomauto