in

Deze Toyota Century heeft een $18.000 Brilliant-uitlaatsysteem

YouTuber Effspot liet vorig jaar zijn Mercedes-Benz S600 uitrusten met een Brilliant Exhaust die de V12-motor liet janken als een ware hypercar. Helaas kampt de S600 momenteel met lekkende hydraulische dempers en dus staat de sedan in de garage voor reparaties. Effspot heeft echter alweer een nieuwe aanwinst, een Toyota Century met inderdaad: een V12-motor!

De 5,0-liter V12 produceert slechts 280 pk en snelheid is dan ook niet van belang voor de 2 ton zware Toyota Century. Het gaat om souplesse, luxe en comfort. Na aanschaf bracht Effspot zijn Century direct naar Mr. Sasaki om een Brilliant Exhaust te laten monteren. Dat was geen standaard klusje want dit is de eerste Toyota Century met een dergelijk uitlaatsysteem.

Hoe de V12-motor van de Century zou klinken met het 18.000 dollar kostende uitlaatsysteem was dus een gokje. Maar het werk van Mr. Sasaki stelt gelukkig niet teleur, de luxe sedan klinkt als een straight piped Lamborghini.

In de eerste video hieronder zien we een deel van de installatie en in de tweede video horen we het resultaat.

Video: Toyota Century met $18.000 Brilliant-uitlaatsysteem

Het eindresultaat

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Deze Isuzu D-Max Truck heeft 5 Turbochargers!

Deze Isuzu D-Max Truck heeft 5 Turbochargers!

De zes beste Bond-auto's aller tijden

De zes beste Bond-auto’s aller tijden