in

De Twin Engined Volkswagen Golf heeft nu 2.000 pk!

De laatste keer dat we een video plaatsten over de Twin Engined Volkswagen Golf VR12 was in 2018. Hoog tijd dus voor nieuw beeldmateriaal van deze waanzinnige machine.

Nog even in het kort de setup van deze Volkswagen Golf Mk3. Zowel voor- als achterin ligt een VR6-motor, waarbij de voorste motor uitgerust is met een 80mm Garrett turbocharger en de achterste motor een 88mm turbocharger. In 2018 was deze setup nog goed voor 1.600 pk, maar nu produceren de twee motoren gezamenlijk 2.000 pk.

Schakelen gaat middels twee SQS sequentiële versnellingsbakken, de poken zijn aan elkaar verbonden maar kunnen ook losgekoppeld worden. Zodoende kan de bestuurder de motoren onafhankelijk bedienen voor burnouts.

De vierwielaangedreven Golf klokte tijdens TX2K22 een persoonlijk record van 7.91 seconden op de kwart mijl bij een snelheid van 302 km/h. Dat zou volgens eigenaar Bruce Morehouse een nieuw wereldrecord betekenen voor een Volkswagen Golf op deze afstand.

Video: De Twin Engined Volkswagen Golf heeft nu 2.000 pk!

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BRABUS 800

BRABUS 800 dragracet op TT Circuit

Bumperklevende Golf krijgt instant karma

Bumperklevende Golf krijgt instant karma